Vi sköter logistiken –
du fokuserar på affärerna.

Vi erbjuder kundanpassade lösningar inom tredjepartslogistik och lagerhantering. Det betyder att vi som tredje part övertar vissa eller alla logistiska funktioner.

Höör ligger mitt i Skåne och är nära till både Danmark, Tyskland och Stockholm.

 

HKF Logistik är ett helägt bolag till HKF

Konceptet tredjepartslogistik, 3PL, är mycket populärt och har vuxit mycket under de senaste 35 åren. Inte minst bland e-handlare har 3PL blivit en viktig del av verksamheten.
Tredjepartslogistik innebär att vi sköter hela din lagerhållning och logistiska verksamhet. Beroende på ditt företags behov så skriver vi ett reglerat avtal som gäller över en längre tidsperiod och erbjuder ett flertal tjänster.

Vi kan erbjuda er exakt de tjänster ni är i behov av så som lossning, lagerhållning, plock och transport.

Allt intrigeras enkelt med Ert datasystem via modernt WMS (warehouse management system).

3PL

Tredjepartslogistik kallas ibland förkortat 3PL efter engelskans third-party logistics och kan till exempel innebära att ett annat företag sköter distributionen och transporten av dina produkter, det är också det vi på HKF Group erbjuder dig. Reducera dina distributionskostnader med våra smarta tjänster inom tredjepartslogistik och ägna dig istället åt din kärnverksamhet.

 

Montering

Vi monterar er produkt hos oss enligt er material förteckning och era krav. Vi har lång erfarenhet inom branschen och utför alltid ett kvalitativt arbete.

Test och kontroll

För att ni ska kunna känna er säkra på att er produkt alltid levereras enligt era företagsstandarder kan vi hjälpa till med att utföra olika tester för att se till att produkten fungerar ordentligt.

Det här kan vara allt ifrån genomgång av funktionalitet, mätning och felrapportering. En kvalitetskontroll utförs visuellt och manuella kontroller för att kunna upptäcka eventuella tillverkningsfel.

Pack- och ompackning

Vi byter ut produktens förpackning enligt era krav. Detta kan vara allt från ompackning av skadade lådor till packning av kundspecifika/språkspecifika förpackningar.

Konfigurering

Konfiguration av maskinvara omfattar bl.a. skrivare, datorer, mobiltelefoner, internetroutrar och TV-apparater enligt kund- och/eller landsspecifika krav, inbegripet överskrivning av inbyggda program.

Reparation och märkning

Vi tar hand om era kundreturer och kan utföra en mängd olika reparationer och omkonfigureringar av produkterna. Vårt lagersystem kan kontrollera och kategorisera olika produktkvalitetsklasser per parti. Vi kan också märka produkter med kundspecifik information, även med logotyper.

Rådgivningstjänster

Vårt rådgivningsteam, som är specialiserat på leveranskedjan, kan ta sig an leveranskedjedata för att utföra en händelseanalys. På så sätt kan vi räkna ut konsekvenserna av scenarier med alternativa lösningar för att optimera er leveranskedja. För att hjälpa er att ta er in på nya marknader erbjuder vi rådgivning inom rättsliga, tullrelaterade och skatterelaterade frågor för att säkerställa att saker och ting blir rätt från början.